Mekkora potenciál rejlik Önben?


Mit is jelent a „potenciál”?
Egyszerűen a növekedésre vagy javulásra való képességet jelenti; lehetőséget vagy valamilyen belső erőt a megvalósulásra.

Például, ha egy láda dinamiton ül, akkor egy potenciállal rendelkező ládán ül. A dinamit most nem robban fel, de fel tudna…

Tény: Ön egy láda dinamiton ül és ráadásul egy jó nagy ládán!

„Az Önben rejlő potenciál sokkal nagyobb, mint azt bárki valaha is hinni engedte Önnek.” ― L. Ron Hubbard

Ebben a pillanatban Ön képes arra, hogy olyan módon javítson a karrierjén, az anyagi helyzetén és az életén, ami jelentősebb és kielégítőbb, mint bármi, amit valaha is tett.

Potenciálisan képes arra, hogy felülmúlja bármilyen korábbi teljesítményét, felszámolja a legnagyobb problémáit és tökéletesen nagyszerűen érezze magát. Minden, amit a múltban elért – bármi is az -, mellékes ahhoz képest, amit a jövőben elérhet.

A legtöbb embernek rossz elképzelése van a sikerről. Úgy hiszik, hogy „csak ennyit és ennyit lehet tenni”, vagy „nem tehetsz mást, mint hogy folytatod a próbálkozást”, vagy „a sikerhez idő kell”. Az ilyen elgondolások lelassítják Önt és bekorlátozzák az egy élet alatt elérhető eredményeket.

Ehelyett, egyszerűen vizsgálja meg magát, a szokásait és a gondolkodását új szemmel. Vannak olyan tettei, szokásai, nézetei, melyekkel valójában visszafogja magát?

Ahhoz, hogy jelentős, azonnali javulást érjen el a karrierjében vagy életében, lehet, hogy szakítania kell a megszokott kerékvágással. Nem feltétlenül kell beérnie apró javulásokkal. Tehet akár valami merészet vagy izgalmasat is!

De hogyan kezdjen hozzá vagy folytassa, ha már rálépett erre az útra?

Az Ön úti célja

Amikor nyaralást tervez, nem az útvonal megvizsgálásával fog neki. Az úti cél kiválasztásával kezdi. Az útvonal nyilvánvalóvá válik, ha a végcélra koncentrál. És minél jelentősebb az úti cél, annál izgalmasabb az út.

Mi a legizgalmasabb úti cél, amire csak gondolni tud a maga számára? Milyen célpont dobogtatja meg a szívét? Milyen cél dobja fel a hangulatát?

Ezek mutatják meg az Önben rejlő potenciált. Ezek az Ön álmai. Ezek azok a dolgok, amikben hihet!

Hogy eljusson oda, kezdje azzal, hogy a végeredményre koncentrál. Helyezze magát az álmairól készült képbe. Ténylegesen alkosson meg egy képet arról, hogy eléri a céljait.

Azután cselekedjen! Tegyen meg egy apró lépést, egy nagyobb lépést, vagy egy ugrást. Bármennyi haladás még több haladást fog eredményezni, amíg észben tartja, hogy a végső sikerre gondoljon.

A „trükk” a következő: az úti céljára vagyis a végcélra kell koncentrálnia és az energiáját arra kell fordítania, hogy elérje azt. Nem másra.

Hogyan tud minél inkább az úti céljára fókuszálni?

Ön mire fordítja az energiája nagy részét?

A világháló böngészésére? TV nézésre? Egyes emberek kritizálására?

Vagy arra használja az energiáját, hogy keményen dolgozzon? Segítsen másoknak? Új dolgokat tanuljon meg?

„Amin a személy a legkeményebben dolgozik, végül megkapja. Ez az egyik alapja ennek az univerzumnak. Aminek a személy energiát szentel, az végül az övé lesz.” ― L. Ron Hubbard

Például, ha összejövetelekre, vagy sport eseményekre használja fel az energiáját, akkor végül összejövetelek és sport események emlékeivel fog rendelkezni. Ha a legkeményebben azon dolgozik, hogy az ellenségeit hibáztassa, akkor végül olyan ellenségei lesznek, akik hibásak. Ha arra fordítja az energiáját, hogy a nincstelenség miatt aggódik, akkor végül csődbe megy.

Ha viszont ugyanennyi munkát és energiát valami olyanra fordít, ami pénzt termel Önnek, akkor valamennyivel több pénze lesz a végén. Ha azzal tölti az idejét, hogy jobb állást találjon magának, akkor lesz egy jobb állása. Ha egy új jártasság elsajátítására fordítja az energiáját, akkor lesz egy új jártassága.

Hogyan használja fel az energiáját? Min dolgozik a legkeményebben?

Javaslatok

Használja ezt az egyszerű, ám erőteljes elgondolást, hogy megszerezze, amit igazán akar.

1. Írjon le maximum három olyan dolgot, amit nagyon meg akar szerezni.

Például jobb egészséget szeretne? Ismertséget vagy több pénzt akar? Egy jó állást? Egy jó főnököt? Sikeres vállalkozást jó eredményekkel? Esetleg kivételes képességeket valamiben? Magasabb intelligenciát? Netán egy jobb világot?

2. Szentelje az energiáját ennek az egy, kettő vagy három dolognak. Fordítson annyi időt és energiát ezekre, amennyit csak lehetséges.

3. Ne lepődjön meg túlságosan, ha előbb vagy utóbb megszerzi ezeket a dolgokat!

Minél több energiát szentel nekik, annál többet kap meg belőlük!

Sok sikert hozzá!

Janurik Zita
vezető konzultáns
Életcél Konzultáció Magyarország

Ha még világosabban szeretné látni az úti célját és hogy mire érdemes az energiáját fókuszálnia a munkában és az életben, az Életcél Konzultáció segíteni fog Önnek. Íme három idevágó beszámoló a hatásairól:

Most már tudom ki vagyok… és mi az, amit igazán csinálni akarok az életemben. Mindig is úgy éreztem, hogy tele vagyok erővel és energiával, de soha nem tudtam, hogyan használjam ki ezt az erőt. Úgy éreztem magam, mint egy nagy teljesítményű, járó turbómotor, ami csak lóg a levegőben és sehova nem megy. A program összeillesztett a futóművemmel és most már ki tudok lőni!!!” D.K.

„Keresni és megtalálni a célomat olyan volt, mintha egy csomó árnyék, függöny mögötti dologhoz vágnád át magad. Valahol mélyen tudod mi vár ott, de nem hiszed el. És amikor bizonyossá válsz, akkor olyan, mintha az erőd megszázszorozódna.” K.I

„Többé nem fogok teljesen kiábrándultan vagy félelemmel telve felkelni, amiért elvesztegetem az életemet. Most úgy fogok felkelni, hogy előre örülök az életnek és alig várom, hogy irányítsam. Köszönöm…, hogy alapjában véve visszakaptam az életet, amit elveszítettem.” G. A


Gabor

About Gabor