Hogyan oldjuk meg a problémákat?


Hogyan találhatod meg a problémáidra a legjobb megoldásokat?

Az elméd olyan, mint egy szupererős számítógép. A feladata, hogy problémákat oldjon meg, hogy sikeres és boldog életet élhess. Bizonyos problémák viszont sajnos lefagyaszthatják vagy lassíthatják a számítógépedet.

Egy 1951-es kézikönyvben L. Ron Hubbard leírt egy gyakorlatot az elme teljesítményének javítására. Hogy ez működjön, szükség van egy kis időre és a teljes figyelmedre. De megéri a fáradságot!

Még az is lehetséges, hogy ez a gyakorlat segít neked megoldanod a legnagyobb, legbonyolultabb problémádat, akár most azonnal.

A gyakorlat 12 feladatból áll, amikre le kell írnod a választ.

Például, az első kérdés alapján le kell írnod az öt legnagyobb problémádat – olyan problémákat, amik megoldatlanok.

Írhatsz ilyesmiket, hogy „Nem keresek eleget az előbbre jutáshoz.” „A házasságom szétesni készül.” „Nem tudok lefogyni.” “Szomorú és zaklatott vagyok a legjobb barátom miatt.” „Túl sok dolgom van.” „Nem tudok aludni.” „Úszok az adósságban.” „Utálom a munkámat.” „Nem találok megfelelő alkalmazottat a cégembe.” „Nem szeretek itt lakni.” „Nem találok magamnak társat.”

Ezután leírod a választ a második kérdésre, a harmadik kérdésre, és így tovább. A kérdések segíteni fognak, hogy új fényben tudj tekinteni a problémáidra. Ezért új megoldások fognak eszedbe jutni. A számítógéped elkezd úgy működni, ahogy működnie kell!

„A problémák két okból nem oldódnak meg: Az első az adatok hiánya. A második egy korábbi megoldatlan probléma ugyanabban a témában.

Mire befejezi a következő gyakorlatot, mindez világosabb lesz az Ön számára.”
L. Ron Hubbard

Vágj is bele! De ne csak fejben csináld, hanem írd le a válaszokat.
Még ha túl egyszerűnek, vagy akár bugyutának is tűnnek számodra a feladatok, menj végig rajtuk!

Tedd meg, és garantálom, hogy azt fogod tapasztalni, hogy a gyakorlat működik. Tisztábban fogsz látni bizonyos dolgokat, egyszerűbbé válnak számodra megoldandó feladatok és kevésbé fogsz stresszelni rajtuk. Sőt, még az is lehet, hogy már nem is fogod problémának érezni őket.

De ahhoz, hogy ezt megtapasztald, végig kell csinálnod a lépéseket.
Sok sikert!

“ÍRJON LE ÖT OLYAN PROBLÉMÁT EMBEREKKEL, TÁRGYAKKAL VAGY KÖRÜLMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN, AMELYEKET ÖN A JELENBEN NEM OLD MEG.
1.
2.
3.
4.
5.
MOST MINDEN EGYES PROBLÉMÁHOZ ÍRJA LE, HOGY MIT SZERETNE TUDNI VELE KAPCSOLATBAN. (OLYAN HIÁNYZÓ ADATOKAT, AMELYEKKEL RENDELKEZNI SZERETNE.)
1.
2.
3.
4.
5.
ÍRJA LE, HOGY VALÓJÁBAN MOST MENNYIRE ÉRZI FONTOSNAK EZEKET A PROBLÉMÁKAT, ILLETVE HOGY MOSTANRA MEGOLDÓDTAK-E, VAGY SEM.
1.
2.
3.
4.
5.
HA AZ ÖT PROBLÉMA KÖZÜL BÁRMELYIK MEGOLDATLAN MARADT, AKKOR ÍRJA LE, MIT KELLENE TENNIE AHHOZ, HOGY MEGOLDJA.
1.
2.
3.
4.
5.

Most vessünk egy pillantást a múltra. Kétségkívül számos olyan probléma van, amelyekről úgy érzi, nem oldotta meg.
ÍRJON LE ÖT OLYAN PROBLÉMÁT EMBEREKKEL, TÁRGYAKKAL VAGY KÖRÜLMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN, AMELYEKET ÉRZÉSE SZERINT A MÚLTBAN NEM OLDOTT MEG.
1.
2.
3.
4.
5.
MOST MINDEGYIKHEZ ÍRJA LE, HOGY MIT SZERETETT VOLNA TUDNI AZ ADOTT PROBLÉMÁVAL KAPCSOLATBAN.
1.
2.
3.
4.
5.
MOST ÍRJA LE, HOGY VALÓJÁBAN MENNYIRE FONTOSAK EZEK A PROBLÉMÁK AZ ÖN JELENLEGI KÖRÜLMÉNYEI SZEMPONTJÁBÓL.
1.
2.
3.
4.
5.
HA A FENTI PROBLÉMÁK KÖZÜL MÉG MINDIG ZAVARJA BÁRMELYIK, AKKOR MIT KELLENE TENNIE VAGY TUDNIA AHHOZ, HOGY MEGOLDJA ŐKET.
1.
2.
3.
4.
5.

Most nézzük meg a jövő problémáit.
ÍRJON LE ÖT OLYAN PROBLÉMÁT EMBEREKKEL, TÁRGYAKKAL VAGY KÖRÜLMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN, AMELYEKRŐL ÖN ÚGY GONDOLJA, HOGY A JÖVŐBEN MEG KELL MAJD OLDANIA.
1.
2.
3.
4.
5.
MOST ÍRJA LE, HOGY MIT KELL MAJD TENNIE AHHOZ, HOGY EZEKET A PROBLÉMÁKAT A JÖVŐBEN MEGOLDJA.
1.
2.
3.
4.
5.
MOST ÍRJA LE, HOGY AZ ÖN LÉTEZÉSE SZEMPONTJÁBÓL EZEK A PROBLÉMÁK MEKKORA JELENTŐSÉGŰVÉ VÁLHATNAK.
1.
2.
3.
4.
5.
HA A FENTI PROBLÉMÁK KÖZÜL BÁRMELYIK AGGASZTJA, EZ AZÉRT VAN, MERT ÖN MÉG NEM HATÁROZTA EL, HOGY MIKÉNT FOG ELJÁRNI VELÜK KAPCSOLATBAN. PRÓBÁLJA MEG LEÍRNI, HOGY ELŐRELÁTHATÓLAG MILYEN MÓDON FOG ELJÁRNI.
1.
2.
3.
4.
5.”

Ugye nem is volt túl nehéz?
Vedd elő bármikor ezt a gyakorlatot, amikor nehéznek találsz megoldani egy problémát!

Sok sikert hozzá!

Janurik Zita
vezető konzultáns
Életcél Konzultáció Magyarország


Gabor

About Gabor