Hogyan pezsdítse fel az életét?


Mire van szüksége, hogy aktív legyen, tele legyen energiával és prosperáljon?

Pont erről szól a “Halász történetés a további javaslatok:

A japánok imádják a friss halat. Azonban a Japán közelében lévő vizekben évtizedekig nem volt sok hal. Így az igények kielégítéséért a halászhajók egyre nagyobbak lettek és egyre messzebbre mentek, mint korábban.

Minél messzebbre mentek a halászok, annál tovább tartott a partra juttatni a halakat. Ha a visszaút tovább tartott néhány napnál, akkor a hal már nem volt friss. A japánok nem szerették az ízét.

A probléma megoldásaként a halásztársaságok mélyhűtőket üzemeltek be a hajókon. Kifogták a halat és lefagyasztották még a tengeren. A mélyhűtés lehetővé tette, hogy a hajók messzebbre menjenek és tovább tengeren maradjanak.

Viszont a japánok meg tudták különböztetni az íz alapján a friss és a mélyhűtött halat, és nem ízlett nekik a mélyhűtött. A mélyhűtött halnak lement az ára.

Így aztán a halásztársaságok tartályokat helyeztek el a hajókon. Kifogták a halakat és a tartályokban tárolták őket. Egy idő után a halak ott nem úszkáltak tovább. Éltek ugyan, de fáradtak, tompák lettek.

Sajnos a japánok ezt ugyancsak érezték az íz alapján. Mivel a halak nem mozogtak napokig, elvesztették a friss-hal ízüket. A japánok jobban szerették a friss, élénk hal ízét, mint a lomháét.

Hogy hogyan oldották meg a japán halásztársaságok ezt a problémát? Hogyan tudnak friss-ízű halat szállítani Japánba? Ha Ön adna tanácsokat a hal iparnak, mit javasolna?

Túl kevés kihívás

Amint eléri valaki a célját, például megkapja az áhított kinevezést, sikeressé teszi a vállalkozását, függetlenné válik anyagilag, elveszítheti a szenvedélyét. Már nem kell annyira keményen dolgoznia, így „leereszt”.

Ugyanezt a problémát láthatjuk a megnyert pénzt elverő lottó-nyerteseknél, soha fel nem növő gazdag örökösöknél és gyógyszerfüggővé váló unatkozó háziasszonyoknál.

Hasonlóan a japán hal problémához, a legjobb megoldás rendkívül egyszerű. Ahogy azt L. Ron Hubbard is megfigyelte az 50-es évek elején:

„Az ember furcsa módon csak egy kihívásokat nyújtó környezetben prosperál.” L. Ron Hubbard

A kihívások jótékony hatásai

Ön minél intelligensebb, kitartóbb és kompetensebb, annál jobban élvez egy jófajta „problémát”.

Ha a kihívásai megfelelő mértékűek, cselekvésre ösztönzik és Ön folyamatos haladást ér el ezeknek a kihívásoknak a legyőzésében, akkor Ön boldog.

Rágondol a kihívásaira és feltöltődik energiával. Alig várja, hogy új megoldásokat próbáljon ki. Élvezi a dolgot.

És ilyenkor élettel teli!

Hogyan maradnak frissek a japán halak?

A halak friss ízének megőrzéséért a japán halásztársaságok még mindig tartályokban szállítják őket. De most mindegyik tartályba betesznek egy kicsi cápát is. A cápák megesznek pár halat, de a halak többsége nagyon is élettelien érkezik meg a kikötőbe!

A halakat kihívás éri.

Javaslatok

1) A kihívások elkerülése helyett vesse beléjük magát! Bánjon el velük! Élvezze a játszmát!

2) Ne adja fel akkor sem, ha a kihívásai túl nagyok, vagy túl sok van belőlük. Attól lesz fáradt, ha feladja. Ehelyett szervezze újjá a dolgot. Gyűjtsön több elszántságot, több tudást, több segítséget.

3) Keresse meg az IGAZÁN Önnek való kihívásokat, amiket nem feltétlen mások vagy a körülmények támasztanak! Ezek legyőzése fogja a legnagyobb élvezetet és elégedettség érzést okozni Önnek.

Például, valakit az hoz lázba, ha végre szót ért egy „nehéz” ügyféllel. Mást az, ha segíthet valakinek megtalálni a megoldást a problémájára. Megint mást az, ha egy új recept kipróbálása után a vendégek megnyalják mind a tíz ujjukat.
Önt milyen kihívás mozgatná meg nap mint nap? Ha nehéz megválaszolnia ezt a kérdést, az Életcél Konzultáción segítséget kaphat hozzá.

4) Ha elérte a céljait, tűzzön ki még nagyobbakat. Amikor már kielégítette a saját, vagy családja szükségleteit, menjen tovább a tágabb környezetével, a társadalommal, sőt az emberiséggel kapcsolatos célok irányába.

Ne kövesse el azt a hibát, hogy sikert ér el és aztán ül a babérjain. Olyan adottságai, hozzáértése és képességei vannak, amik számítanak, amikkel hatással lehet a világra! Tegyen egy cápát a saját tartályába és nézze meg milyen messzire juthat!

5) A legegyszerűbben és leggyorsabban úgy tudja ezt az egész problémát kezelni, ha eljön május 12-én Bernard Percy egyik szemináriumára:

Ahhoz, hogy aktívabb és élettelibb legyen, igazán izgalmas célokat és kihívásokat tűzzön ki maga elé, és áttörje a saját korlátait, jöjjön el a HOGYAN TÖRJE ÁT A KORLÁTOKAT AZ ÉLETBEN? szeminárumra >

Ha cége, csapata számára kell megtalálni és odatenni a megfelelő kihívást, akkor válassza a CÉGKÜLDETÉS SZEMINÁRIUMOT! >

Sok sikert kívánunk hozzá!
Életcél Konzultáció Magyarország


Gabor

About Gabor