Hogyan növelheti meg azonnal személyes erejét?


Mikor mutatja a legjobb formáját? Milyen módon működött, amikor csúcsokat döntött a munkában vagy másban?

Amikor autót vezet, de közben más dolgokon gondolkodik, alacsonyabb a reakcióideje. Nem vesz észre lehetséges problémákat. A rendőrség szerint a figyelmetlenség az autós balesetek elsődleges oka.

Az elkalandozások és a megzavarások rombolják a teljesítményét a munkában. Automatán működik és hibákat követ el. Mivel nem ad bele mindent, kevesebbet ér el.

„Az erő az, amikor a személy képes azt csinálni, amit csinál, amikor csinálja.” L. Ron Hubbard

Először nehéznek tűnhet a figyelmének 100%-át egy feladatnak szentelnie. Mégis, amikor elkezdi az életét közvetlenül a jelenben élni, ebben az adott időpillanatban, kevés vagy semennyi figyelemmel a múlton vagy a jövőn, élettelibbnek érzi magát.

Koncentráljon most a mondat végén lévő pontra, és semmi másra.

Meg tudja tenni öt másodpercig? Tizenötig? Meg tudja ezt tenni mindenféle más gondolat nélkül? Képzelje el, hogy minden figyelmét fókuszálni tudja arra, amit éppen csinál. Ez az erő!

jelen idő - megáll az idő

jelen idő és semmi más

Ha a jelen időben marad, az további természetes képességeket szabadít fel. Tapasztalta például, hogy közvetlenül nyaralás előtt, milyen jól koncentrál konkrét feladatokra és mennyire gyorsan elvégzi őket?

Sokkal jobban kezeli a beszélgetéseket is, ha a jelen időben van. Az emberek érzik, hogy megérti őket, amikor csak rájuk figyel, úgy, hogy semmi egyéb gondolat nincs a fejében.

Minél jobban összpontosít, annál nagyobb az ereje.

Négy tipp a sikerért

Gyakorolja minden tevékenységében, hogy azt csinálja, amit éppen csinál.

1. Tegyen meg valamilyen egyszerű dolgot az íróasztalánál, például tegyen a helyére pár lapot vagy írjon meg egy üzenetet. Tegye meg most azonnal. Semmi, de semmi mást ne csináljon közben. Gyakorolja ezt, amíg a figyelmét jobban a jelenre tudja irányítani, mint korábban.

2. Legközelebb, ha beszél valakivel, adja neki a figyelme 100%-át. Ne gondoljon semmire a beszélgetésen kívül. Figyelje meg az illető reakcióit.

3. Legközelebb, amikor autót vezet, csinálja, amit csinál, amikor csinálja. Ne hallgasson rádiót, ne telefonáljon, ne nassoljon, ne gondolkozzon a munkáján és ne csináljon semmi mást a vezetésen kívül. Terjessze ki a figyelmét az autó köré is. Figyelje meg a különbséget.

4. A munkájában töltsön el egy órát úgy, hogy semmi mást nem csinál amellett, hogy dolgozik. Csinálja pontosan azt, amit csinál, amikor csinálja. Ne foglalkozzon más gondolatokkal, más cselekvésekkel vagy más feladatokkal. Ne tartson szünetet. Semmi mást ne csináljon, csak dolgozzon.

Ne lepődjön meg túlságosan, ha felfedezi, mennyire erőteljes tud lenni!

Sok sikert az alkalmazáshoz!

Szeretettel,
Janurik Zita
vezető konzultáns
Életcél Konzultáció Magyarország


Ha úgy érzi, szívesen fókuszálna egy nagyobb feladatra, projektre a munkában vagy az életben, de nem biztos benne, mi legyen az, keressen meg.
Ha a lehengerlő másik végletet tapasztalja, amikor az elérendő cél ismert ugyan, de a túl sok feladat nyomása miatt nem tud koncentráltan haladni, jelezze felém.
Az Életcél Konzultáció egy-egy része vagy egésze segíthet. És léteznek még további egyszerű eszközök és eljárások, amivel elérheti, hogy a jelen időben arra fókuszáljon, amire igazán szeretne.


Gabor

About Gabor