Segítség pályaválasztás előtt álló gyerekek szüleinek


Gyermeke nem tudja, hogy mit akar kezdeni az életével?
Szülőként aggódik a jövőjéért?
Tart tőle, hogy esetleg el fogja pazarolni a benne rejlő potenciált?

Minden szülő célja, hogy segítsen gyermekének magabiztos és sikeres egyénné válni – olyanná, aki céltudatos, termelékeny, és mindenekelőtt boldog.

Már közel 10 éve segítünk diákoknak és felnőtteknek megtalálni a hivatásukat.

Van rá mód, hogy az Ön gyermeke felfedezze azt a képzési és karrier útvonalat, amit IGAZÁN követni akar és megszerezze a képességet, hogy boldog, csodálatos kihívásokkal teli és céltudatos életet éljen. Olyat, amire Ön is büszke lesz, tudván, hogy ez egy eredményekben gazdag és az ő számára valódi személyes elégedettséget nyújtó élet.

Gyermeke utazása egy csodálatos és sikeres jövő felé már most elkezdődhet…

Az Életcél Konzultáció nevű négyszemközti tanácsadás keretében 10-16 óra alatt precíz lépéseken visszük végig, hogy megtalálja az életcélját és a számára megfelelő képzési és karrier utat.

Kinek szól ez a szolgáltatás?

 • Középiskolásoknak, akiknek el kell dönteniük a továbbtanuláshoz, hogy milyen fakultációt válasszanak, és milyen tárgyakból érettségizzenek.
 • Középiskolásoknak, akiknek el kell dönteniük, hogy továbbtanuljanak-e vagy sem, és ha igen, melyik szak a legjobb választás.
 • Friss diplomásoknak, akiknek el kell dönteniük, hogy folytassák-e tanulmányaikat, vagy kilépjenek a munkaerőpiacra: ha tovább tanulnak, milyen szakot válasszanak, ha dolgozni kezdenek, milyen karrier irányt válasszanak a szakterületükön belül.
 • Kortól és képzettségtől függetlenül gyakorlatilag bárkinek, aki bizonytalan, milyen irányba haladjon tovább a karrierjében.

Gyakran találkozunk olyan középiskolásokkal, akik nagyon jó eszűek, tehetségesek valamilyen művészeti ágban vagy valamilyen sportban, netán született vezetők, és mégsem érik el az oktatás legalapvetőbb célját: hogy felkészülten vágjanak neki az életnek.

Vajon az Ön gyermekének olyan élete lesz, amilyet kíván neki?
Olyan, amiben halad a kitűzött céljai felé, termelékeny és mindenekelőtt boldog és sikeres?

Íme, néhány gyakori jelenség, amiről a szülők beszámolnak nekünk gyermekeikkel kapcsolatban:

 • Nem érdekli őket a tanulás.
 • Nem tudják, mivel akarnak foglalkozni az életben.
 • Nem igazán motiváltak.
 • Nem értik, miért is kell iskolába járniuk.

Bármelyik a következőkből igaz az Ön gyermekére?

 • Nem teljesíti ki a benne lévő potenciált.
 • Unott vagy nem túl lelkes.
 • Folyton a telefonján, a közösségi médián vagy játékokon lóg.
 • Nem igazán halad előre egy olyan irányba, ami segíteni fogja őt a tanulmányaiban és végül majd a karrierjében is.

A szülők aggodalmai és félelmei jogosak és arra is kiterjednek, hogy mi lesz vele felnőttként, ha a pályaválasztás előtt állva még mindig nem tudja, mit akar csinálni, azaz mi lenne az a karrier irány, amit követni szeretne. Milyen hatással lesz ez az ő életére? És milyen hatással lesz ez Önre és a család többi részére?

A szülők sokszor arról számolnak be, hogy stresszesek, idegeskednek és igazán aggódnak gyermekük jövője miatt, gyakran azt kérdezve: „Mi lesz így belőle?”

Sajnos túl sok gyerek soha nem fejezi be az elkezdett főiskolát, egyetemet, míg másoknak, akik bár fizikailag ott vannak, nincs tényleges érdeklődésük a tanulmányaik iránt, és nem is tervezik, hogy a tanult szakterületen vállaljanak munkát később.

Gondoljon csak bele, mennyi pénzt, időt, stresszt és erőfeszítést megtakaríthatott volna az egész család, ha a gyerek eleve a jó irányba indult volna el!

Ha az Ön gyermekét érdekelnék a tanulmányai és tudná az irányt, amit követni szeretne, hogyan segítené ez őt? És hogyan segítené ez Önt?

Ha úgy érzi, szeretne segíteni gyermekének, hogy megtalálja, mi az, amit IGAZÁN csinálni akar az életben, következő lépésként jelentkezzen egy személyes találkozóra kötelezettségektől menetesen. Itt átbeszéljük a helyzetet vagy problémát, ami megoldásra vár, és hogy hogyan tud ebben segíteni programunk.

Kérjük töltse ki a lenti űrlapot. Jelentkezését követően hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Adja meg gyermekének a segítséget, amire szüksége van a számára helyes irány megtalálásához!


Némely szülő, miután hallott vagy olvasott rólunk és a programunkról, azt mondja, hogy még utánanéz más tanácsadóknak és hasonló szolgáltatásoknak, ami persze teljesen rendben van.

Az találtuk, hogy ezeknek a szülőknek a többsége soha nem jut el oda, hogy befizessen egy szolgáltatásra és sajnálatos módon végül nem történik semmilyen változás. Azután visszajönnek 3 hónappal, 6 hónappal, esetleg egy évvel később, és azt mondják, most már készen állnak a program elvégézésére. Jellemző módon addigra rosszabbodott a helyzet, és már sokkal nehezebb utat kell bejárni.

Nemrégiben találkoztam egy szülővel, akinek a 20 éves fia visszatért a szülői házba és nem tudta kitalálni, mit kezdjen az életével. Az anyuka „már mindent megpróbált”, de semmi nem működött. A kapcsolatuk nagyon feszélyezett volt. A szülő kétségbe volt esve, és kezdte elveszíteni a reményt, hogy a gyerek valaha is értelmes és termelékeny életet fog élni.

Úgyhogy a mi tanácsunk az, hogy akár a mi programunkat választják, akár valami más megoldást keresnek, tegyen a gyermekéért valamit MOST. Ne várjon és reménykedjen, hogy egy nap majd kitalálja, talán amikor főiskolára megy vagy miután leérettségizett, stb. Hány olyan felnőttet ismer, aki még mindig próbálja kitalálni, mit is akar kezdeni az életével vagy mi is az ő hivatása?

Segítsen gyermekének, hogy azt csinálhassa, amit szeret, változást hozva a saját és mások életébe, és így magabiztosan haladhasson az álmai felé. Jelentkezzen az ingyenes találkozóra!

Ön hisz abban, hogy a gyermeke kiemelkedően jó valamiben, vagy azzá válhat?

A szülők körülbelül fele „igen”-nel válaszol, de fogalma sincs arról, hogyan segíthetnének gyermeküknek megtalálni a megfelelő képzési vagy karrier irányt. A programunk egyik eredményeként gyermeke meg fogja találni, hogy miben kiemelkedően jó, vagy miben válhat azzá. Azt is megtalálja, hogy milyen képzési és karrier úton akarja kamatoztatni ezt.

Sok szülő és gyermeke nem olyan szerencsés, hogy időben vagy egyáltalán valaha értesül erről a programról. Önnek viszont most kezében van a lehetőség, hogy tegyen valamit. Kérjük, töltse ki az űrlapot, és hamarosan felkeressük.

Fiatalok sikerei a konzultációból

„Az Életcél Konzultáció alatt rávilágítást kaptam a céljaimra, képességeimre és a tulajdonságaimra, amik most már nyilvánvalónak tűnnek, de magamtól nem hiszem, hogy rá tudtam volna ezekre jönni.
Most már „csak” meg kell valósítani a kitűzött célt, amihez a szükséges lépéseket összegyűjtöttük. Úgy gondolom, hogy jó szakirányt választottam és nem kell majd nagyobb nehézségekkel szembenéznem. Nagyon elégedett vagyok a programmal.”
Horváth Ádám, 15 éves


„A konzultáció megerősített, hogy az eddigi életem fő dolgai nem mellékszálak, amivel nem kell foglalkoznom, s egy más utat választani munkának, hanem az is lehet a munkám, amiben már biztos vagyok, és amiben eddig is sikeres voltam. S fellelkesít, hogy lehet, nem lesz könnyű a munkám, de segíthetek az embereknek megtalálni önmagukat, s ráébreszteni őket fontos dolgokra.
Van egy kulcskérdés, amire a válasz szerintem megvilágítja az Életcél Konzultáció lényegét.

A kérdés: „Milyen érzés fog el, amikor elképzeled magadnak azt a munkát (amit választottál)?” És a válasz az, hogy: „Igen, ez az, amit kerestem!”

Ha mellé társul az az érzés, hogy megelégedtél vele, megnyugodtál, s egyben ujjongsz és feltelít energiával, akkor tényleg megtaláltad, amiért jöttél. Nekem megvolt ez a végeredmény, s nagyon nagy erővel telít fel, hogy ebben biztos, hogy jó leszek.

Kívánom másnak is ezt az érzést!”
Nyemecz Anita, 18 éves


„Számomra a legnagyobb felismerés a mai napon a célom volt, a rádöbbenés, hogy engem ez motivál belül. A másik nagy élmény az volt, hogy megértettem a tehetségeim és a személyiségem alapjait. Nem gondoltam volna, hogy ezek lennének az alapok, amire a többi épül.

Megnyugtat, hogy amit eldöntöttem, hogy csinálni szeretnék, passzol a személyiségemhez, tehetségeimhez és célomhoz és ezáltal a főiskolán nem pocsékolom majd  az időmet és pénzemet.”

Bánfy Adrienn, 18 éves


„A konzultációnak köszönhetően sikerült rájönnöm az életcélomra! Ez nagyszerű volt, hogy egyszerű lépéseken végighaladva én magam jöttem rá erre! Ezután a kidolgozott lépések „rákényszerítenek”, hogy ezt az életcélt elérjem! Már alig várom, hogy elkezdhessem!”

Újvári Máté, 19 éves


„Eleinte elképzelésem sem volt a jövőmmel kapcsolatban. Amikor megkérdezték, mi leszek, ha nagy leszek, volt időszak, hogy a válasz Tavasztündér volt, majd vadászpilóta és így 17 évesen gyümölcs a Jogobellában, azaz NEM TUDOM!

Majd hallottam erről a konzultációról, hát gondoltam, miért ne? Mit veszíthetek? Végül teljes képet kaptam arról, miben vagyok tehetséges, és mik valóban a céljaim.

Ajánlom minden fiatalnak, hogy csinálja meg, mert merőben hatással lehet az ember életére. Tudatosan élni az életet, nekem ezt adta legfőképpen.”
B. Annamária, 17 éves


„Hát én nagyon nem tudtam, hogy mi akarok majd lenni, egyáltalán milyen irányba induljak el. Csomó minden érdekelt, de biztos voltam benne, hogy egyikben se lennék jó.

Elkezdtük az Életcél Konzultációt, kijött a fő célom az életben, és én pánikba estem, hogy erre semmi sem illik, és én még kevésbé tudom, hogy mivel szeretnék majd foglalkozni. De aztán folytattuk és csodák-csodája, rájöttem, hogy mi is az a dolog, ami feldob és tudnám is csinálni.

Jó érzés, és szinte teljesen hihetetlen, hogy látok magam előtt egy kitűzött utat, és nem lehetetlen megvalósítanom. Sőt! Örömmel állok neki.

A legviccesebb az, hogy soha nem gondoltam volna ilyen biztosan, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és magamtól nem csak, hogy elvetettem volna a gondolatot, eszembe se jutott volna.

Szóval nagyon boldog vagyok, hogy van előttem egy kitűzött reális cél, és azon lehetek, hogy azt teljes lelkesedéssel meg is valósítsam.”
H. Maja, 16 éves


„Nos, nekem a kitűzött célom megvolt, engem ami nagyon érdekelt, a hajtóerő, a „miért” volt. Ezt nem tudtam egyáltalán, és meglepetést okozott. Valahogy mindig így éltem az életem eddig, de sosem vettem észre.
Amikor elkezdtük ezt a konzultációt, a képességeim és személyiségem vizsgálatakor kijöttek olyan dolgok, amikre nem is gondoltam, hogy én vagyok. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a konzultáción.”
P. Richárd, 19 éves


„A konzultáció adott egy életcélt, megmutatta az életutat, amire szívesen lépek rá és indulok el rajta. Segített abban, hogy jobban megismerjem önmagam.”
Benkő Kristóf, 16 éves


„Nekem az Életcél Konzultáció abban segített, hogy megtaláljam a tényleges érdeklődésemet, az én utamat az életben. Megmutatta mik érdekelnek igazán és mik nem, miben van tehetségem és hogy miben kamatoztassam, mit fejlesszek profi szintre.”
T. Márton, 18 éves


„Jobban megismertem magamat. Nem is gondoltam, hogy ilyen dolgok, gondolatok rejtőznek bennem.
Ennek köszönhetően el tudtam nyerni mások bizalmát és így sikerült elérnem, hogy végre azt tanulhatom, ami érdekel és azon a területen dolgozhatok később, ami a legjobban érdekel.”
Rapavi Zsolt, 19 éves


„Az Életcél Konzultációtól megkaptam azt, amiért jelentkeztem. A képességek, személyiségjegyek és célok megvizsgálása jó önismeretet és önbizalmat adott számomra. Olyan képességek derültek ki, amiknek korábban nem is voltam tudtában, hogy rendelkezem velük. Megtaláltam az életcélomat és azt a tevékenységi területet, ami illik hozzám.

A négyszemközti konzultációnak azért volt nagy szerepe, mert magamtól nem jöttem volna rá sok mindenre, például, hogy milyen képességeim vannak.
Örülök, hogy megtaláltam a karrier utam és nem kell időt, energiát elvesztegetni olyan foglalkozással, amit nem is szeretnék csinálni.”
Nánai Zoltán, 21 éves


Gabor

About Gabor