Lenni-Tenni-Birtokolni


A siker hiányzó összetevője: mi az, ami megakadályozhatja, hogy TEGYEN a céljaiért?

Piroska azt akarja, hogy egészséges legyen. András azt akarja, hogy legyen egy nagyon sikeres könyvelő cége. György akar egy nagy és boldog családot.

Mind a hárman tudják, mit kell tenniük a céljuk eléréséhez. Piroska tudja, hogy ügyelnie kell az étkezésére és minden nap mozognia kell. András tudja, hogy reklámoznia kell a könyvelő cégét és kiváló szolgáltatást kell nyújtani az ügyfeleknek. György tudja, hogy tanulnia kell a gyereknevelésről és több időt kell a családjával töltenie.

Mindennek ellenére soha nem TESZIK MEG a lépéseket, amik szükségesek, hogy BIRTOKOLJÁK azokat a dolgokat, amiket meg akarnak szerezni. Miért nem?

Lenni – Tenni – Birtokolni

Mint ahogy tudja is, ahhoz, hogy BIRTOKOLJON dolgokat, amiket akar, meg kell TENNIE bizonyos akciókat. Szükséges, hogy termeljen, beszéljen, alkosson, összegyűjtsön, reklámozzon, eladjon, vagyis végrehajtson valamiféle cselekvéseket.

Mielőtt pénzt tud BIRTOKOLNI, TENNIE kell dolgokat, amivel megkeresi a pénzt. Például vállalkozóként ki kell választania a legértékesebb terméket vagy szolgáltatást, amit nyújtani tud, meg kell mutatnia az embereknek, hogy milyen haszonnal jár számukra a terméke vagy szolgáltatása, nagy mennyiségben és jó minőségben el kell juttatnia hozzájuk a termékét vagy szolgáltatását, be kell gyűjtenie a pénzt, ki kell terjesztenie a működését, tanulnia kell a hibáiból, és így tovább.

De lehet, hogy nem tudja, hogy még egy állapotnak jelen kell lennie, mielőtt sikerre jut.

„A képesség arra, hogy legyünk, fontosabb mint a cselekvés képessége. A cselekvés képessége fontosabb, mint a birtoklás képessége.” – L. Ron Hubbard

A helyes LENNI

LENNIMegvan a képessége bárminek LENNI. Emlékszik rá, hogy amikor nagyon fiatal volt, autóversenyző tudott LENNI reggel, király délután és híres énekes este?
Nem csupán jó szórakozás valami újnak LENNI, de LÉTFONTOSSÁGÚ is a sikeréhez.

Például, Piroska egészséges életet akar megvalósítani és szeretne minden nap valamilyen testmozgást végezni. Mégis, ahelyett, hogy magára erőltetné, hogy elkezdjen kocogni, a LENNIn kezd dolgozni. Felveszi a futóruháját, a futócipőjét és a futósapkáját. Nyújtógyakorlatokat végez, mint egy futó. Magára erősíti az MP3 lejátszóját, a fülébe teszi a füldugókat és hallgatni kezd valamilyen inspiráló zenét.

Mire teljesen előkészül, már alig várja, hogy kimenjen és elkezdjen kocogni! Máris egészségesnek érzi magát. Mivel ő most egy egészséges futó, a TENNI sokkal könnyebb. Kimegy és élvezi a futást.

A helytelen LENNI

Vannak, akik csak egyetlen szerepet hajlandóak felvenni. Azért vallanak kudarcot az életben, mert megtagadják, hogy bármi más LEGYENEK.

Például, még ha szeretne is nagyon sikeres könyvelő céget, András nem változtatja meg a szerepét. „Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak. A könyvelői munkám tökéletes. Olyan vagyok, amilyen vagyok és úgy viselkedek, ahogy akarok.”

Így András ugyanazokat a ruhákat hordja, amiket a főiskolán viselt. Időnként trágár szavakat használ az ügyfelek jelenlétében, öltözéke gyűrött és kedvenc sztárjainak plakátjaival díszíti irodáját.

Linda, a társa, magára veszi a nagyon sikeres könyvelő szerepét. Amellett, hogy kiválóan könyvel, professzionális öltözéket visel, választékosan beszél és makulátlanul tisztán tartja az irodáját. András azt mondja: „Linda nem őszinte. Tudom, hogy ő is olyan slampos, mint én, mégis úgy járkál körbe, mintha valami nagy szám lenne. Rosszul vagyok tőle.”

Linda figyelmen kívül hagyja Andrást és továbbra is profiként viselkedik. Természetesen az ügyfelek szívesebben dolgoznak Lindával, mivel bíznak benne. Háromszor annyit keres, mint András.

Végül Linda úgy dönt, hogy egy nagyon sikeres könyvelő cég tulajdonosa LESZ. Ennek köszönhetően MEGTESZI, amit kell, és magához vonz még öt nagy ügyfelet, elköltözik egy elegáns irodába és felvesz két új könyvelőt. Jól menő vállalkozást BIRTOKOL, míg András még mindig főiskolásként viselkedik.

Másik példa

György szeretne megnősülni és családot alapítani, de azok a lányok, akikkel találkozik, semmit nem akarnak tőle. Felismeri, hogy a viselkedése unalmas, nem valami megnyerő és túl félénk. Elfogadja, hogy a LENNI fontosabb, mint a TENNI vagy a BIRTOKOLNI.

György megváltoztatja felvett szerepét, és barátságosabb és magabiztosabb lesz. A legjobb ruháit viseli, kihúzza magát és egy mosolyt is az arcára biggyeszt. Egy vonzó nő a munkahelyén most először észreveszi őt és rámosolyog.

Javaslatok

1. Írjon le valamit, amit szeretne BIRTOKOLNI.
2. Írja le az akciókat, amiket meg kell TENNIE, hogy megszerezze ezt a dolgot.
3. Találja ki, hogy milyen szerepben kell LENNIE ehhez. Írjon egy listát ennek a szerepnek a jellemzőiről, hozzáállásáról, megjelenéséről, viselkedéséről.
4. Most LEGYEN a helyes szerepben ehhez a feladathoz. Vegye fel a jellemzőket. Bújjon a bőrébe.
5. Amint az LESZ, aminek lennie kell, izgatottan várja majd, hogy elkezdhessen TENNI. Vesse bele magát!
6. Gyakorolja ezt a folyamatot! Kezdje egy egyszerűbb dologgal, azután haladjon egyre összetettebbek felé. Végül sokkal inkább képes lesz rá, hogy a leghőbb vágyait is elérje!

Tehát, kinek kellene ma LENNIE?

Sok sikert hozzá!
Életcél Konzultáció Magyarország


Gabor

About Gabor