Földi paradicsom


Úgy tűnik, egyesek a földi paradicsomban, mások a földi pokolban élnek – ugyanazon a helyen, ugyanolyan körülmények között. Mi lehet ennek az oka, mit csinál máshogy ez a kétféle embertípus? És főleg, mit tehet Ön, hogy a földi paradicsomban tölthesse minél több idejét?

Létezik egy kifejezés és egy elv, ami segíthet jobban átlátni ezt:

Posztulátum: következtetés, döntés vagy elhatározás, amelyet az egyén a múlt ismert adatainak a felhasználásával, illetve annak ismerete nélkül saját választása szerint tesz meg.

Amikor létrehoz egy posztulátumot, akkor posztulál. Például, ha ma edzeni szeretne, akkor posztulálja, hogy ma edzeni fog. Amikor egy gyereket meg akar tanítani biciklizni, akkor posztulálja, hogy a gyerek képes lesz biciklizni.

Amikor elvárja, hogy valaki sikerrel fog járni, akkor valójában posztulálja az illető sikerét.
Ön mit posztulál mások számára?

Gondoljon valakire a munkahelyén. Mit remél vagy posztulál a számára? Azt reméli, hogy sikeres lesz? Vagy sikertelen? Hogy rosszabbul teljesít majd Önnél?

Amikor valaki felzaklatja, mit posztulál a számára? Például, vezetés közben egy autó bevág Ön elé, megijeszti, mire Ön rátapos a fékre. Mit posztulál Ön ekkor? Reméli, hogy a vezetőnek rossz napja lesz? Vagy hogy meg kellene büntetni?

Amikor idegeneket lát egy boltban, mit gondol róluk? Mit posztulál? Például, amikor lát egy túlsúlyos személyt, azt gondolja, hogy „Micsoda lusta alak?” Vagy azt gondolja: „Remélem, jól mennek a dolgai.”

Amit esetleg nem tud az az, hogy amit másokkal kapcsolatban posztulál, az hatással van Önre. De hogyan? És mit tehet?

Íme egy tipp, illetve egyszerű gyakorlat, ami L. Ron Hubbard írásából származik:

„Üljön le egy nyilvános helyen, ahol sok ember megfordul és egyszerűen posztuláljon beléjük, föléjük, köréjük tökéletességet – mindegy mi az, amit lát. Tegye ezt személyről személyre nyugodtan és magában, ahogy elsétálnak Ön előtt vagy Ön körül.

Ez egyszerűen annak a ténynek a bemutatása, hogy aki úgy él, hogy rosszat gondol minden embertársáról, az ő maga egy pokolban él.

Az egyetlen különbség a földi paradicsom és a földi pokol között az, hogy vajon Ön érdemesnek tartja-e embertársát az Ön barátságának és tiszteletének elnyerésére.”

Az élet paradicsomnak vagy pokolnak tűnik az Ön számára? Vagy egy kicsit mindkettőnek? Valójában Ön irányítja ezt az érzést!

Ezt be is bizonyíthatja magának a saját kis paradicsoma megteremtésével, most azonnal.

Szánjon egy kis időt rá, hogy tökéletességet posztuláljon mások számára. Döntse el, hogy csodálatosak és tökéletesek. Nézzen rájuk, és várja el, hogy sikeresek legyenek.

Próbálja ki olyanokkal is, akiket ismer. Döntse el, hogy a családtagjai mindnyájan boldogok és egészségesek lesznek. Posztuláljon tökéletességet a barátaiba és munkatársaiba. Egyszerűen döntse el, hogy csodálatos lesz a jövőjük.

Most jobb emberré vált. Az Ön körül lévő embereknek most egy jobb barátja van.

Ezekkel a gondolatokkal kívánunk Önnek nagyon boldog karácsonyt!

Janurik Zita és Czinkóczi Gábor
Életcél Konzultáció Magyarország


Gabor

About Gabor