A leghatékonyabb eszköz


Hogyan növelheti meg személyes erejét és irányíthatja jobban környezetét?

Hamarosan meg fogja ismerni az egyik leghatékonyabb önfejlesztő eszközt, amit valaha felfedeztek. Egyedül ez többet tehet az Ön lelkiállapotáért, teljesítményéért és kompetenciájáért, mint több tucat önfejlesztő könyv vagy motivációs előadás…

Hogyan növelheti meg személyes erejét és irányíthatja jobban környezetét?

Hamarosan meg fogja ismerni az egyik leghatékonyabb önfejlesztő eszközt, amit valaha felfedeztek. Egyedül ez többet tehet az Ön lelkiállapotáért, teljesítményéért és kompetenciájáért, mint több tucat önfejlesztő könyv vagy motivációs előadás…

Ez az egyszerű eszköz eltünteti a túlzott önkritikát, a félelmet és a stresszt. Bármilyen helyzetre alkalmazható, gyors, nem kerül pénzbe és mindig működik. Újra és újra használhatja, amikor csak akarja. Íme:

„A KRC-háromszög

A KRC-HÁROMSZÖG csúcsai: K mint KNOWLEDGE (Tudás), R mint RESPONSIBILITY (Felelősség) és C mint CONTROL (Kontroll).

Nehéz felelősnek lenni valamiért vagy kontrollálni valamit, hacsak nincs TUDÁSUNK róla.

Ostobaság FELELŐSSÉG nélkül próbálni kontrollálni valamit vagy akár tudni valamit.

Nehéz teljes tudással bírni valamiről vagy felelősnek lenni valamiért, ami felett nincs KONTROLLUNK; máskülönben lehengereltség lehet az eredmény.”

“Apránként bárminél elérhetjük, hogy jól menjen, mégpedig úgy, hogy:

NÖVELJÜK a TUDÁST…

NÖVELJÜK a FELELŐSSÉGET…

NÖVELJÜK a KONTROLLT…

Ha bármilyen helyzetet, amelyben csak találjuk magunkat, ezen az alapon rendezünk el, rendszerint sikerrel járunk.”

“Ha az egyik csúcsot megnöveljük, a másik kettő is megnövekszik.”

“A személy azzal, hogy a KRC-háromszög mindegyik csúcsát apránként, lépésről lépésre megnöveli, figyelmen kívül hagyja a veszteségeket, és megszilárdítja a nyereségeket, végül felfedezi az erejét és az élet feletti hatalmát.” – L. Ron Hubbard

Alkalmazási javaslatok

Válasszon ki egy problémát és írja le. Majd írja le minden egyes alábbi lépéssel kapcsolatban a válaszait.

1. Növelje meg a Tudást

Hogyan tudja növelni a tudását ezzel a problémával kapcsolatban? Mit lenne szükséges megtudni róla? Mit lenne érdemes megtanulni, hogy jobban megértse a problémát?

2. Növelje a Felelősséget

Hogyan vállalhatná fel még jobban a problémát? A probléma mely részeiért felelős? Felelősséget tudna vállalni a problémának azokért a részeiért is, amit nem Ön okozott?

3. Növelje a Kontrollt

A probléma melyik részét tudja kontrollálni? Hogyan tudna egy kicsivel nagyobb kontrollt gyakorolni az egyéb részekre?

4. Hagyja figyelmen kívül a veszteségeket

Ha a veszteségekre vagy sikertelenségre koncentrál, azok egyre nagyobbakká és lehengerlőbbekké válnak. Így aztán Ön még több veszteséget vonz magához. Tehát találjon módokat arra, hogyan hagyhatja figyelmen kívül ezeket a veszteségeket.

Tipp: Ha a veszteségek figyelmen kívül hagyása nehéznek tűnik, próbálja ki azt, hogy leírja őket egy papírra és azután összetépi a papírt. Irányítsa másra a figyelmét. Hagyja abba, hogy ezekről beszél vagy gondolkodik. Kerülje el azokat az embereket, akik felemlegetik őket. Lépjen tovább.

Ha azon kapja magát, hogy a veszteségeken rágódik, állítsa le magát. Fókuszálja valami másra a figyelmét. Ne beszéljen veszteségekről. És tanulja meg mások sikertelenségét is figyelmen kívül hagyni.

5. Szilárdítsa meg a sikereket

Mit tehet azért, hogy megerősítse az eredményeket, sikereket? Hogyan tudná szilárdabbá tenni őket?

Esetleg leírhatja őket. Vezessen feljegyzéseket a sikereiről. Beszéljen róluk mindenkinek, akinek csak tud. Ünnepelje meg őket.

Alakítson ki egy olyan szokást is, ami segít észrevenni mások eredményeit. Minél több figyelmet irányít a sikerre, annál több sikerben lesz része.

Összegzés

  • Némelyik válasza ezekre a kérdésekre könnyed, élvezetes lépés. Ezeket tegye meg most azonnal! Hirtelen javulást fog látni a problémában.
  • Ezután végezze el a nehezebb lépéseket is, amiket leírt. Amikor nekikezd, azt fogja találni, hogy tulajdonképpen nem is annyira nehezek.
  • Ha ezt az öt lépést követve nem teljesen oldódik meg a probléma, ismételje a lépéseket, amíg a probléma örökre el nem tűnik.
  • Azon túl, hogy ezek a lépések problémákat fognak megoldani Önnek, elkezdik kihozni Önből a legjobbat. Fel fogja fedezni az élet irányításának újfajta képességét, amivel tulajdonképpen mindig is rendelkezett, csak most újra használja.
  • Alkalmazza a KRC-háromszöget bármely helyzetre és növelje meg a környezet és az élet feletti hatalmát!

Sok sikert kívánok hozzá!

Janurik Zita
vezető konzultáns
Életcél Konzultáció Magyarország


JZitus

About JZitus